Forumul Educației România - Republica Moldova

Ecosistemul educațional în lumea digitalizată

Tema: Evaluarea învățării în era inteligenței artificiale.
Provocări, dileme, practici promițătoare

Ediția a III-a, 17-18 noiembrie 2023

Lectori și invitați

Prof. Univ. Dr. Tudorel Toader

Rector Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași

Dr. Conf. Igor ȘAROV

Rector Universitatea de Stat din Moldova

Istoric, cercetător, cadru didactic, autor a peste 140 de articole științifice, studii, manuale și culegeri de documente. Preocupări pentru istoriografia modernă și contemporană a Basarabiei; istoria politică, socială și culturală a Republicii Moldova; politici imperiale în spațiul românesc; studierea regimului totalitar comunist în Basarabia, represiunea comunistă, memoria comunismului; editarea surselor istoriei moderne și contemporane; politici educaționale și culturale, dezvoltarea curriculară, management educațional; evaluarea proiectelor educaționale și culturale, evaluarea cadrelor didactice, elaborarea și evaluarea materialelor didactice.

Academician Viorel BARBU

Preşedinte al Filialei Iaşi a Academiei Române

Preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Matematice a Academiei Române

Matematician; doctor în matematică doctor docent în ştiinţe

 

Dr. John COLLICK

Dr. John Collick este șeful Strategiei Internaționale pentru Educație la Promethean. Dr. Collick este absolvent al Universității Sussex din Anglia. A ținut prelegeri în limba și literatura engleză și filozofie timp de zece ani în Japonia, lucrând la prestigioasa facultate de literatură a Universității Waseda din Tokyo, unde a proiectat și implementat primul sistem de e-learning al universității. În rolul său la Promethean, el lucrează îndeaproape cu Ministerele Educației (Europa de Est, Asia centrala, Orientul Mijlociu, Rusia) pentru a dezvolta soluții și programe care să răspundă nevoilor sistemelor educaționale din secolul 21 din întreaga lume. Este un vorbitor de renume internațional și expert în impactul educațional și social al tehnologiei inovatoare. Este autorul mai multor cărți și articole despre literatură, media, TIC și învățare. Interesele sale specifice includ strategiile personale de învățare, neuroștiința, tehnologia și futurologia.

Conf. Univ. Dr. Sorin COSTREIE

Universitatea din București

Prorector al Universității din București din 2017 și prodecan al Facultăţii de Filosofie în perioada 2016-2017, Sorin Costreie este specializat în filosofia limbajului, filosofia matematicii şi logică filosofică, fiind conferenţiar la Facultatea de Filosofie a UB, Departamentul de Filosofie Teoreticӑ.
Sorin Costreie este doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti din 2007. Interesele sale de cercetare acoperă şi logica, filosofia ştiinţei, metafizica, epistemologia, gândirea critică şi istoria filosofiei (în special începuturile filosofiei moderne şi a celei analitice).

Prof. Univ. Dr. Dragoș ILIESCU

Universitatea din București

Dragoș Iliescu este profesor de psihologie la Universitatea din București. El a activat ca consultant în ultimii 20 de ani, fiind implicat și a condus proiecte importante legate de teste, testare și evaluare (printre acestea peste 100 de proiecte de adaptare la test), în principal în sud-estul Europei, dar și în sudul Europei, Asia de Est, Africa, Orientul Mijlociu și America de Sud.  Interesele sale de cercetare se grupează în jurul a două domenii: (1) psihometrie: evaluare psihologică și educațională, teste și testare (cu o componentă interculturală importantă) și (2) psihologie aplicată, în special psihologia muncii, psihologia industrială și organizațională (cu un accent important privind sănătatea și bunăstarea în muncă).

 

Prof. Dr. Liliana ROMANIUC

Președinta Asociației Române de Literație

Prof. Dr. Mariana MARIN

Expertiză în procesul de schimbare și a inovațiilor în sistemul educațional. Conceptorul Metodologiei de evaluare criterială prin descriptori implementată la scară națională, conform Codului Educației. Preocupări pentru continuitatea în implementarea ECD. Voluntară în activități ale organizației obștești pe domeniul educației. Experiență în management curricular: monitorizare, evaluare, dezvoltarea ofertelor de curriculum opțional și a planului-cadru de învățământ general. Specialist în educație lingvistică și literară: formarea vorbitorului cult de limba română, formarea motivației și a interesului pentru lectură, strategii de formare a competențelor de comunicare, de lectură și a competenței de scriere etc.

Prof. Dr. Pavel CERBUȘCĂ

Formator național Didactică Istorie, Educație pentru societate, Management educațional, Inteligența Emoțională în comunicare, autor Curriculum (coordonator și coautor),  autor manuale și ghiduri pentru cadrele didactice, autor de lecții online, realizate pentru Biblioteca  digitală www.educațieonline.md Preocupări pentru Pedagogia digitalizată, implementarea noii paradigme a educației ”20 de competențe pentru o cultură a democrației”, Design Grafic, expert Drepturile Omului, coautor modelul III din Planul-cadru individualizat, școala prietenoasă copilului etc.

Prof. Dr. Cristian LUCACI

Directorul Colegiului „Richard Wurmbrand” Iași

Profesor universitar emerit Laurențiu ȘOITU

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași 

Prof. Univ. Dr. Carmen CREȚU

To be confirmed

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași 

andrzej

Prof. Andrzej PIETRZYK

Liderul ambasadorilor Promethean în Polonia

Profesor de matematică și director adjunct la Școala primară „Janusz Korczak”  din Góra, Polonia și profesor de matematică la Școala Gimnazială „Zbigniew Religa” din Gilowice, Polonia

oxana

Oxana MEDVEDI

Institutul de învăţământ pedagogic postuniversitar din regiunea Cernăuţi

Prof. Univ. Dr. Oana MACARI

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași 

Prof. Marina MAFTEI

Director Liceul „Gheorghe Asachi” Herța

Adrian MEDVEDI

Șeful Secției de cultură, naționalități și religie la Administrația Raionala de Stat Herța

Prof. Laura CÂRSTEA

Director Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași

Prof. Diana DELIU

Director Școala Gimnazială „Colonel Constantin Langa” Miroslava

oana mosoiu

Lect. Univ. Dr. Oana MOȘOIU

Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Prof. Oana SIMIONOVICI

Director Școala Gimnazială „Alecu Russo” Iași

WhatsApp Image 2023-11-13 at 14.00.24

Irina Butnaru

General Manager, Wipro – cu o experienta de peste 15 ani in management, a integrat si dezvoltat de-a lungul timpului sute de tineri. Leadershipul presupune nu numai intelegerea businessului, dar si intelegerea sistemului educational dintr-o anumita regiune, Irina implicandu-se de-a lungul timpului in multe programe, sustinand schimbarea si evolutia in sistemul de educatie din Romania.