Forumul Educației România - Republica Moldova

Ecosistemul educațional în lumea digitalizată

Tema: Evaluarea învățării în era inteligenței artificiale.
Provocări, dileme, practici promițătoare

Ediția a III-a, 17-18 noiembrie 2023

Despre Forumul Educației

Forumul Educației România – Republica Moldova este un eveniment educațional care promovează și susține învățarea, inovarea, exprimarea opiniilor și transferul practicilor profesionale de succes din sistemele educaționale din cele două țări, cu scopul îmbunătățirii educației pentru copiii și tinerii din școlile și universitățile noastre.

Ediția a III-a se va desfășura la Iași în perioada 17-18 noiembrie 2023.

Edițiile anterioare

Fiecare dintre cele două ediții a reunit peste 250 de persoane, reprezentanți ai autorităților publice locale, reprezentanți ai autorităților naționale (Ministerul educației, Parlament), reprezentanți ai societății civile, cadre didactice preuniversitare și universitare din România și Republica Moldova, precum și din Diasporă.

Ediția I s-a desfășurat la Iași în perioada 27-28 octombrie 2022. 

Tema: Ecosistemul educațional digitalizat. Provocări și perspective în România.

Ediția a II s-a desfășurat la Chișinău  în perioada 5-6 mai 2023. 

Tema: Învățarea și Leadershipul Învățării. Provocări, inițiative și demersuri în contextul lumii digitalizate.

Teme abordate

Tema ediției a IIII- a este:  Evaluarea în educație. Demersuri, provocări și abordări promițătoare

Organizatorii și inițiatorii Forumului din Republica Moldova și România: Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, AGIROMD și Casa Profesorului, Chișinău, Liceul Teoretic Republican ”Aristotel”, Chișinău, Asociația Română de Literație, Iași, Colegiul Richard Wurmbrand, Iași, Compania Quartz Matrix, Iași propun experiențe inedite de învățare, împărtășirea practicilor educaționale eficiente, demersuri inovative în spațiul educațional școlar și universitar, în sesiuni plenare, paneluri de discuții, workshopuri și în activități.